Overzicht Nieuws

Palletboxen

Het is geen nieuws dat BVP palletboxen, in verschillende formaten, uitvoeringen & kwaliteiten, uit voorraad levert. Waar wij echter net zo sterk in zijn is het aanbieden van verpakkingen op maat! Daarom kunnen er nu ook palletboxen custom-made geproduceerd worden in kleine(re) oplagen. Benieuwd naar wat er voor u specifiek mogelijk is? Daag ons eens uit! 

Wat zijn palletboxen precies?

Palletboxen zijn stevige en efficiënte oplossingen voor het vervoer van grote producten. Door het gebruik van palletboxen zijn goederen goed beschermd tijdens het transport.

Waar zijn palletboxen van gemaakt?

Palletboxen zijn er in vele verschillende vormen, maar het meest voorkomende type is een kunststof palletbox. Naast kunststof palletboxen zijn ze er ook in hout, staal en karton. Hoe u de palletbox gaat gebruiken is doorslaggevend bij de materiaalkeuze.

Palletboxen kunststof

Een kunststof palletbox wordt het meest gebruikt. De kwaliteit hiervan is goed en de prijs is relatief goedkoop. Vaak worden deze boxen gebruikt omdat ze vloeistofdicht zijn, een hoog opslagvolume hebben en weinig ruimte innemen. Daarnaast zijn kunststof palletboxen gemakkelijk schoon te maken.

Palletboxen hout

Een palletbox van hout is een plateau waarop goederen kunnen worden opgeslagen en vervoerd. De kwaliteit is minder dan een kunststof palletbox. Ze gaan daarom ook minder lang mee. U kunt kiezen voor een houten palletbox als:

  • U producten wilt vervoeren zonder hoge draagkracht
  • U geen vloeistoffen vervoerd

Palletbox karton

Kartonnen palletboxen worden vaak gebruikt in de bloemensector voor bijvoorbeeld het transport van grote potplanten en emmers met snijbloemen. Het worden ook wel palletdozen genoemd.

Palletbox karton

Voorbeeld van een kartonnen palletbox

Stalen palletboxen

Wanneer u kiest voor een stalen palletbox, dan kiest u voor kwaliteit en stevigheid. Het nadeel hiervan is de hogere prijs.

Palletboxen met deksel

Alle soorten palletboxen kunnen worden geleverd met een deksel. De deksels sluiten de bovenkant perfect af. Let op: niet iedere palletbox is waterdicht. Wanneer er vloeistoffen vervoerd worden kunt u het beste kiezen voor een kunststof of stalen palletbox. Deze kunnen waterdicht worden afgesloten.

De deksels zijn dermate gevormd, dat als er een volgende palletbox bovenop wordt gestapeld, deze er veilig en stabiel op blijft staan.

Voor iedere verpakking staat BVP voor u klaar

Van makkelijk of moeilijk en van klein of groot; wij bieden verpakkingsoplossingen (waaronder palletboxen) van de hoogste kwaliteit. U kunt bij ons terecht voor alle soorten verpakkingen. Denk bijvoorbeeld aan: