Overzicht Nieuws

Koeldoos (isothermische doos)

Productaanbod // Graag brengen we de bekende koeldoos onder de aandacht. Wie op zoek is naar een isothermische doos, kan bij ons aankloppen. Via onze toeleveranciers kunnen we vele maten en soorten aanbieden.

De bekendste doos die gebruikt wordt om koel te verpakken is van piepschuim (eps), maar in deze blog leggen we ook een gelijkwaardig duurzaam alternatief aan je voor. Lees snel verder.

Koel verzenden / koel pakket versturen

Wil je je product koel verzenden (of een koel pakket versturen), dan is het van belang dat de koeldoos de temperatuur goed weet vast te houden. Er zijn veel verschillende soorten koeldozen, variërend in kwaliteit en afmeting. De juiste doos om jouw product koel te verzenden, is afhankelijk van je budget en het product.

Heb je advies nodig over een koeldoos om te verzenden? Wij staan voor je klaar.

Koeldoos met deksel 

Een koeldoos met deksel (eps) wordt gebruikt om etenswaren gekoeld te versturen. Het komt steeds vaker voor dat etenswaren verstuurd worden met de post. Tijdens verzending moeten deze producten koel bewaard blijven.

Een goed geïsoleerde verpakking is daarom van belang om de producten op de juiste temperatuur bij de ontvanger te krijgen. Vaak wordt dit gedaan in een doos van piepschuim, maar daar zitten nadelen aan.

Koeldoos piepschuim; de nadelen uitgelegd

Het grootste nadeel van een koeldoos van piepschuim (ook wel een ‘koeldoos eps‘,  ‘tempex koeldoos ‘ of  ‘ polystyreen koeldoos‘ genoemd) is dat het niet duurzaam van aard is. De materialen zijn namelijk niet biologisch afbreekbaar. Bovendien nemen ze in veel gevallen vaak loze transportruimte in. En dit is uiteindelijk ook weer slecht voor het milieu.

Duurzaam verpakken heeft een hoge prioriteit bij BVP verpakkingen. Het is dan ook de reden dat we een prachtig en duurzaam alternatief hebben gevonden. Lees er hieronder meer over.

koeldoos piepschuim

koeldoos van piepschuim (tempex doos klein)

Een duurzame koeldoos

Sinds kort is er een volwaardig duurzaam alternatief voor de bekende koelverpakking van eps; namelijk de Papercooler. Deze koelverpakking bestaat voor 100% uit papier. Naast dat de Papercooler duurzamer is, heeft hij meer voordelen:

  • karton is te bedrukken. Hierdoor zijn aparte stickers met bijvoorbeeld logo en/of verzendinstructies niet meer nodig;
  • karton is plano te verzenden. Hierdoor verzend je minder lucht wat een besparing op transportruimte en CO2-uitstoot betekent;
  • door de modulaire opbouw is de koelverpakking in afmeting aan te passen aan het product en het logistieke proces.

Klik hier voor meer informatie over de Papercooler. 


Een ‘sendproof koeldoos‘ vinden is niet altijd even makkelijk

Ben je net begonnen met een webshop, of ben je al even bezig? Zodra je producten gekoeld gaat verzenden kom je er al snel achter dat hier veel bij komt kijken.

Het vinden van een sendproof koeldoos is vaak al een probleem. Gelukkig heeft BVP Verpakkingen de tips en tricks in huis om jouw producten zo vers mogelijk bij je klanten te laten aankomen.

Advies over de beste koelverpakking

Koeldozen kopen? De verpakkingsspecialisten van BVP adviseren graag de beste koelverpakking voor jouw product! Neem vrijblijvend contact op voor advies op maat.

 

EPS box / Koelverpakking / koelverpakkingen / isolerende koelverpakking / isothermische doos / isothermische verpakking / isolerende verpakking / isolatieverpakking / gekoelde verpakking / thermo doos / isolatie doos / 

Meer over onze duurzame koeldoos