Overzicht Nieuws

Milieuvriendelijke thermobox – duurzame alternatieven

Een thermobox is er in veel afmetingen en bestaat uit materialen als EPS, EPP, polypropyleen en polyethyleen. Lees hieronder verder voor meer informatie over deze verpakking en laat je verrassen met een milieuvriendelijke thermobox.

De nadelen van een thermobox van piepschuim (eps)

Het grootste nadeel van thermoboxen van piepschuim (en ander soort materialen) is dat deze niet afbreekbaar zijn in de natuur. Daarnaast nemen ze vaak veel loze transportruimte in, wat extra kosten en uitstoot tot gevolg heeft. Dat moet anders kunnen en dat kán ook anders. Duurzaam verpakken vinden wij erg belangrijk! Lees  snel verder voor een alternatief voor piepschuim.

Een milieuvriendelijke thermobox

Sinds oktober 2021 brengen wij een milieuvriendelijk alternatief voor de bekende eps thermobox onder de aandacht; De Papercooler. A sustainable way to be cooler is the pay-off van deze ecologische, isolerende verzendverpakking. Qua prestaties doet hij niet onder voor de bekende koelverpakking en hij is ook nog eens plano te verzenden. Win-win voor de voetprint op de aarde en de transportbesparing voor uw organisatie!

Klik hier voor meer informatie over de Papercooler.

Koelmiddelen en andere aanvullende producten

Om ervoor te zorgen dat je producten optimaal gekoeld aankomen op hun bestemming is het gebruik van goede koelmiddelen van belang. Veel gebruikte koelmiddelen zijn koelelementen, gelpacks of koelplaten. Aanvullend aan de Papercooler leveren wij ook dataloggers, gelpacks, papieren tape, papieren paklijstenveloppen en overige logistieke materialen en verpakkingen.

Thermobox kopen

Ben je van plan om een thermobox te kopen? Termen zoals ‘thermobox klein‘ en ‘thermobox groot‘ zeggen natuurlijk niet zoveel. Er zijn veel verschillende soorten assortimenten thermoboxen met verschillende inhoudsmaten. De meest populaire hebben we hieronder voor je op een rij gezet:

  • 40 liter box
  • 80 liter box
  • 150 liter box
  • Ook maatwerk is mogelijk

Maatwerk is ook mogelijk bij BVP verpakkingen

Omdat de Papercooler modulair is opgebouwd is het mogelijk om per los onderdeel maatwerk te leveren en zo een eindproduct te assembleren dat geheel is afgestemd op uw product en logistieke proces. We bieden de mogelijkheid om de onderdelen los (plano) af te nemen, maar standaard bieden we de Papercooler geheel opgezet aan. De verpakkingsspecialisten van BVP denken graag met je mee en bieden graag advies over milieuvriendelijke oplossingen.

Duurzame alternatieven

In de categorie ‘duurzame alternatieven’ brengen wij een milieuvriendelijk(er) alternatief van een verpakkingsproduct onder de aandacht. Daarbij willen we opmerken dat het meest duurzame alternatief per product verschillend is. Zo is onder andere de toepassing en het benodigde aantal van belang om een goed advies op maat te kunnen geven. We hebben onder ‘duurzame alternatieven’ eerder deze producten onder de aandacht gebracht:

Een duurzaam alternatief voor opvulmateriaal.

Een duurzaam alternatief voor wikkelfolie.

Advies over duurzame alternatieven

Wil je advies over een duurzaam / milieuvriendelijk alternatief voor de thermobox of voor een van jouw andere verpakkingsproducten, dan adviseren onze verpakkingsspecialisten je graag! Zij zijn elke werkdag bereikbaar via 078 652 4060.

Klik hier voor meer informatie over de Papercooler