Overzicht Nieuws

Milieuvriendelijke thermobox – duurzame alternatieven

Een thermobox is er in veel afmetingen en bestond tot nu toe vaak uit materialen als EPS, EPP, polypropyleen en polyethyleen. In deze blog introduceren we een koelbox die volledig van papier en dus wereldwijd 100% recyclebaar is: de Papercooler.

De traditionele thermobox

Thermoboxen werden tot 2021 gemaakt van materialen die niet afbreekbaar zijn in de natuur, zoals de plastics (waaronder piepschuim) die we eerder noemden. Daarnaast nemen ze vaak veel loze transportruimte in, wat extra kosten en uitstoot tot gevolg heeft. Dat moet anders en met onze Papercooler kán het ook anders. Duurzaam verpakken vinden wij erg belangrijk. Lees snel verder voor alle details over een nieuwe, milieuvriendelijke koelbox.

De milieuvriendelijke thermobox

Sinds oktober 2021 brengen wij dé duurzame koelbox onder de aandacht: de Papercooler. A sustainable way to be cooler is de pay-off van deze ecologische, isolerende verzendverpakking. Qua prestaties doet hij niet onder voor de traditionele koelverpakking en hij is ook nog eens plano te verzenden. Win-win voor de ecologische voetafdruk en de transportbesparing voor jouw organisatie!

Klik hier voor meer informatie over de Papercooler.

Koelmiddelen en andere aanvullende producten

Om ervoor te zorgen dat je producten optimaal gekoeld aankomen op hun bestemming is het gebruik van goede koelmiddelen van belang. Veel gebruikte koelmiddelen zijn koelelementen, gelpacks of koelplaten. Inmiddels hebben we ook een Papercooler die het mogelijk maakt om droogijs in de verzenddoos vast te houden, zodat ook diepgevroren producten tot wel 48 uur op temperatuur blijven. Aanvullend op de Papercooler leveren wij ook dataloggers, gelpacks, papieren tape, papieren paklijstenveloppen en overige logistieke materialen en verpakkingen.

Thermobox kopen

Ben je van plan om een thermobox te kopen? Termen zoals ‘thermobox klein‘ en ‘thermobox groot‘ zeggen natuurlijk niet zoveel. Er zijn veel verschillende soorten assortimenten thermoboxen met verschillende inhoudsmaten. De meest populaire hebben we hieronder voor je op een rij gezet:

  • 3,2 liter box
  • 7,3 liter box
  • 15 liter box
  • 40 liter box
  • Ook maatwerk is mogelijk

Maatwerk is ook mogelijk bij BVP verpakkingen

Omdat de Papercooler modulair is opgebouwd is het mogelijk om per los onderdeel maatwerk te leveren en zo een eindproduct te assembleren dat geheel is afgestemd op jouw product en logistieke proces. We bieden de mogelijkheid om de onderdelen los (plano) af te nemen, maar standaard bieden we de Papercooler geheel opgezet aan. De verpakkingsspecialisten van BVP denken graag met je mee en bieden graag advies over milieuvriendelijke verpakkingsoplossingen.

Duurzame alternatieven

In de categorie ‘duurzame alternatieven’ brengen wij een milieuvriendelijk(er) alternatief van een verpakkingsproduct onder de aandacht. Daarbij willen we opmerken dat het meest duurzame alternatief per product verschillend is. Zo is onder andere de toepassing en het benodigde aantal van belang om een goed advies op maat te kunnen geven. We hebben onder ‘duurzame alternatieven’ eerder deze producten onder de aandacht gebracht:

Een duurzaam alternatief voor opvulmateriaal.

Een duurzaam alternatief voor wikkelfolie.

Advies over duurzame alternatieven

Wil je advies over een duurzame variant van de koelverzendbox of voor een van jouw andere verpakkingsproducten? Onze verpakkingsspecialisten adviseren je graag! Zij zijn elke werkdag bereikbaar via 078 652 4060.

Klik hier voor meer informatie over de Papercooler