Overzicht Nieuws

Milieuvriendelijk opvulmateriaal – duurzame alternatieven

Ben je op zoek naar milieuvriendelijk opvulmateriaal, dan is de PAPERplus® Papillon het onderzoeken waard. Dit heeft de volgende duurzame voordelen:

  1. Door de vlindervorm is Papillon volumineuzer dan vergelijkbare papieren buffers, wat materiaalreductie oplevert.
  2. Het papier dat gebruikt wordt voor de Papillon bestaat voor 50% uit gerecycled materiaal. De gerecyclede content bestaat uit post-industrial waste (derving uit het productieproces van de producent) en post-consumer waste.

Meer informatie over milieuvriendelijk opvulmateriaal

Voor een van onze klanten was de materiaalreductie gemiddeld genomen over een viertal afdelingen meer dan 50%. Hierdoor hebben zij een flinke duurzame stap kunnen maken! Het financieel voordeel dat behaald kan worden is afhankelijk van de benodigde hoeveelheid opvulmateriaal per doos. Klik hier voor meer informatie over de PAPERplus® Papillon. Eén van de papiersystemen betreft papieren opvulmateriaal dat voor minimaal 50% uit gras bestaat. Dit gras wordt lokaal gemaaid en groeit snel terug. Hiermee behaal je een duurzame winst op het gebied van footprint en materiaalgebruik. Bovendien mag dit product bij het oud papier omdat gras vezelrijk is.

Duurzame alternatieven

In de categorie ‘duurzame alternatieven’ brengen wij een milieuvriendelijk(er) alternatief van een verpakking of verpakkingsmateriaal onder de aandacht. Daarbij willen we opmerken dat het meest duurzame alternatief per product verschillend is. Zo is onder andere de toepassing en het benodigde aantal van belang om een goed advies op maat te kunnen geven.

Advies over duurzame alternatieven

Wil je advies over een duurzaam / milieuvriendelijk alternatief voor het opvulmateriaal dat je gebruikt of voor een van jouw andere verpakkingsproducten, dan adviseren onze verpakkingsspecialisten je graag! Zij zijn elke werkdag bereikbaar via 078 652 4060.