Als familiebedrijf kijken we bij BVP verder dan vandaag of morgen. We doen alles met het oog op de toekomst. Daar hoort ook de zorg voor elkaar en voor het milieu bij. Dat ziet u terug in een aantal aspecten van ons bedrijf. Om ons beleid zo zuiver mogelijk te houden, komt rendement in ons duurzaamheidstatement niet voor.

Duurzaam pand

Duurzaam ondernemen begint bij de huisvesting. Daarom hebben we ons recent gerealiseerde nieuwe magazijn volledig klimaatneutraal laten bouwen, onder andere door hoge isolatiewaarden en zonnepanelen toe te passen.

Duurzaam werken

Door ons logistieke proces te optimaliseren is het aantal logistieke bewegingen beperkt. Daarmee verkleinen we de impact op onze omgeving, zowel intern als extern.  Uiteraard proberen wij zoveel mogelijk gebruik te maken van digitale oplossingen om het papierverbruik zo veel als mogelijk te reduceren.

Duurzame producten

We werken met FSC-gecertificeerd karton, loodvrije inkt, recyclebare folie en nanofolie. Voor ons wagenpark kiezen we auto’s die zo schoon mogelijk rijden. Daarnaast zijn we steeds naarstig op zoek naar productinnovaties die hoge kwaliteit en duurzaamheid combineren.

Zorg voor elkaar

Duurzaam ondernemen betekent ook oog hebben voor elkaar. Dat merkt u aan het sociale klimaat in ons bedrijf. We zijn open, hechten waarde aan de relatie en de menselijke maat en steunen als profitorganisatie stichtingen die zich inzetten voor onze kwetsbare medemens. Tevens gaan wij alleen partnerships aan met organisaties die zorgvuldig omgaan met mensenrechten.