De Papercooler* is een volledig recyclebare isolerende verzendverpakking van 100% papier en een bewezen milieuvriendelijk alternatief voor de traditionele EPS (piepschuim / tempex) koelverzendbox. De isolerende waarde van de Papercooler is uitvoerig getest en de resultaten zijn vooruitstrevend. Daarmee is deze 100% papieren isolatiebox met recht een doorbraak te noemen. Een duurzame stap voorwaarts in de koelketen!

 

Innovatief en duurzaam

De gepatenteerde* Papercooler is gemaakt van 100% papier en heeft vergelijkbare isolerende en beschermende eigenschappen als de traditionele EPS (piepschuim / tempex) koelbox. De golfkartonnen omdoos is aan de binnenzijde bekleed met een uniek uitneembaar kartonnen frame dat gevuld is met meerdere lagen gewafeld dun papier. Hiermee wordt een sterke isolerende luchtbarrière gecreëerd. Dit zorgt voor de juiste geconditioneerde bescherming. Na verzending is de verpakking volledig recyclebaar in de normale recyclingstromen van papier. Dit is een aanzienlijk voordeel ten opzichte van de EPS boxen: hiervan zijn de recyclingopties nog beperkt, waardoor EPS al snel in het restafval terecht komt. Een eigen werkvoorziening die plaats biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, voert de handling uit. Dit maakt de Papercooler niet alleen een duurzame keuze, maar ook maatschappelijk verantwoord.

* Geproduceerd onder licentie van Life Technologies Corporation, een onderdeel van Thermo Fisher Scientific Inc. Patenten: US 8,453,477 – US 9,139,319 – EP 2483158 – PCT/US2019/059539 in afwachting.

Het beste advies afgestemd op uw logistieke proces

De prestaties van de Papercooler zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan de omgevingstemperatuur, de hoeveelheid lucht in de doos, de transporttijd, het gebruik van koelelementen en de dikte van de isolatielagen. BVP heeft de beschikking over diverse (test)tools en parameters om te bepalen wat voor ieder product de meest doeltreffende aanpak is. Wij bieden het beste advies en begeleiding bij de implementie of omschakeling in uw logistieke proces in de cold chain. Of het nu gaat om een standaard levering uit voorraad of om de ontwikkeling van een geheel custom made product.

Flexibel in maatwerk

De Papercooler is modulair opgebouwd. Dit maakt het mogelijk om per los onderdeel maatwerk te leveren en zo een eindproduct te assembleren dat geheel is afgestemd op uw product en logistieke proces. We bieden de mogelijkheid om de onderdelen los (plano) af te nemen, maar standaard bieden we de Papercooler geheel opgezet aan. De handling hiervoor wordt uitgevoerd door een sociale werkvoorziening, geheel in eigen beheer. Hierdoor kunnen we snel schakelen en zijn we flexibel in maatwerk. Aanvullend aan de Papercooler leveren wij ook dataloggers, gelpacks, papieren tape, papieren paklijstenveloppen en overige logistieke materialen en verpakkingen.