De Papercooler* is een volledig recyclebare isolerende verzendverpakking van 100% papier en een bewezen milieuvriendelijk alternatief voor de traditionele EPS (piepschuim / tempex) koelverzendbox. De isolerende waarde van de Papercooler is uitvoerig getest en de resultaten zijn vooruitstrevend. Daarmee is deze 100% papieren isolatiebox met recht een doorbraak te noemen. Een duurzame stap voorwaarts in de koelketen!

Download hier het specificatieblad van de Papercooler.

Innovatief en duurzaam

De gepatenteerde* Papercooler is gemaakt van 100% papier en karton. De koelbox heeft vergelijkbare isolerende en beschermende eigenschappen met de traditionele EPS (piepschuim / tempex) koelbox. De golfkartonnen omdoos is aan de binnenzijde bekleed met een uniek uitneembaar kartonnen frame dat gevuld is met meerdere lagen gewafeld dun papier. Hiermee wordt een sterke isolerende luchtbarrière gecreëerd. Dit zorgt voor de juiste geconditioneerde bescherming. In tegenstelling tot de piepschuim box kan de omdoos eenvoudig worden bedrukt en zo worden gebruikt voor instructies of branding. Hij kan worden gesloten met papieren tape en worden voorzien van een papieren paklijstenvelop en is na verzending volledig recyclebaar in de normale recyclingstromen van papier. Dit is een aanzienlijk voordeel ten opzichte van de EPS boxen: hiervan zijn de recyclingopties nog beperkt, waardoor EPS al snel in het restafval terecht komt.

Het beste advies afgestemd op uw logistieke proces

De prestaties van de Papercooler zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan de omgevingstemperatuur, de hoeveelheid lucht in de doos, de transporttijd, het gebruik van koelelementen en de dikte van de isolatielagen. BVP heeft de beschikking over diverse (test)tools en parameters om te bepalen wat voor ieder product de meest doeltreffende aanpak is. Wij bieden het beste advies en begeleiding bij de implementie of omschakeling in uw logistieke proces in de cold chain. Of het nu gaat om een standaard levering uit voorraad of om de ontwikkeling van een geheel custom made product.

Papercooler melkflessen

Flexibel in maatwerk

De Papercooler is modulair opgebouwd. Dit maakt het mogelijk om per los onderdeel maatwerk te leveren en zo een eindproduct te assembleren dat geheel is afgestemd op uw product en logistieke proces. We bieden de mogelijkheid om de onderdelen los (plano) af te nemen, maar standaard bieden we de Papercooler geheel opgezet aan. De handling hiervoor wordt uitgevoerd door een sociale werkvoorziening, geheel in eigen beheer. Hierdoor kunnen we snel schakelen en zijn we flexibel in maatwerk. Aanvullend aan de Papercooler leveren wij ook dataloggers, gelpacks, papieren tape, papieren paklijstenveloppen en overige logistieke materialen en verpakkingen.

Papercooler modulair opgebouwd

Maatschappelijk verantwoord

Een eigen werkvoorziening die plaats biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, voert de handling uit. Dit maakt de Papercooler niet alleen een duurzame keuze, maar ook maatschappelijk verantwoord.

Qudoos-logo

Award winnende innovatie

In juni 2022 is BVP in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de Afvalfonds Verpakkingen Awards 2022. De Papercooler werd bekroond in de categorie ‘best recyclebare verpakking’. 

De jury over de Papercooler koelbox: “Deze innovatie maakt plastic (EPS) overbodig door geheel om te schakelen naar papier dat uitstekend gerecycled kan worden. Dit is radicaal omdenken van een compleet product. Ook is er goed nagedacht over transport omdat de cooler plat te vervoeren is.”
Het Afvalfonds zet zich in voor een circulaire verpakkingsketen. In deze keten van ontwerp, inzameling, sortering en recycling van verpakkingen vindt volop samenwerking en innovatie plaats.
Award winnende innovatie

* De Papercooler is geproduceerd onder licentie van Life Technologies Corporation, een onderdeel van Thermo Fisher Scientific Inc. Patenten: US 8,453,477 – US 9,139,319 – EP 2483158 – PCT/US2019/059539.

Thermo Fisher Scientific