De Papercooler* is een volledig recyclebare isolerende verzendverpakking van 100% papier en een bewezen milieuvriendelijk alternatief voor de traditionele EPS (piepschuim / tempex) koelbox. De isolerende waarde van de Papercooler is uitvoerig getest en de resultaten zijn vooruitstrevend. Daarmee is deze 100% papieren isolatiebox met recht een duurzame doorbraak te noemen!

Hieronder leest u meer over de specs  en voordelen van deze unieke isolerende verzendverpakking.

Innovatief en duurzaam

De gepatenteerde* Papercooler is gemaakt van 100% papier en heeft dezelfde isolerende en beschermende eigenschappen als de traditionele EPS (piepschuim / tempex) koelbox. De golfkartonnen doos is aan de binnenzijde bekleed met een uniek uitneembaar kartonnen frame dat gevuld is met meerdere lagen gewafeld dun papier. Hiermee wordt een sterke isolerende luchtbarrière gecreëerd. Dit zorgt voor de juiste thermische en structurele bescherming. Na verzending is de verpakking volledig recyclebaar in de normale recyclingstromen van papier. Dit is een aanzienlijk voordeel ten opzichte van de EPS boxen. Hiervan zijn de recyclingopties nog beperkt, waardoor EPS al snel in het restafval terecht komt.

* Manufactured under license from Life Technologies Corporation, a part of Thermo Fisher Scientific Inc. patents: US 8,453,477 – US 9,139,319 – EP 2483158 – PCT/US2019/059539 Pending.

Het beste advies voor uw koelproduct

De prestaties van de Papercooler zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omgevingstemperatuur, de hoeveelheid lucht in de doos, de transporttijd, het gebruik van koelelementen en de dikte van de isolatielagen. Doordat de papercooler modulair opgebouwd is, zijn we flexibel in maatwerk en kunnen we een eindproduct leveren dat geheel afgestemd is op uw product en gewenste verzendcondities. BVP heeft de beschikking over diverse (test)tools en parameters om te bepalen wat voor ieder product de meest doeltreffende aanpak is.

Wij bieden het beste advies en begeleiding van uw traject in de omschakeling. Of het nu gaat om een standaard formaat die we uit voorraad leveren of om een Papercooler geheel op maat.

Papercooler

Flexibel in maatwerk

De Papercooler is modulair opgebouwd. Dit maakt het mogelijk om per los onderdeel maatwerk te leveren en zo een eindproduct te assembleren dat geheel is afgestemd op uw product en logistieke proces. We bieden de mogelijkheid om de onderdelen los (plano) af te nemen, maar standaard bieden we de Papercooler geheel opgezet aan. De handling hiervoor wordt uitgevoerd door een sociale werkvoorziening, geheel in eigen beheer. Hierdoor kunnen we snel schakelen en zijn we flexibel in maatwerk. Aanvullend aan de Papercooler leveren wij ook dataloggers, gelpacks, papieren tape, papieren paklijstenveloppen en overige logistieke materialen en verpakkingen.