Home > Verpakkingen > Papercooler

De Papercooler* is een volledig recyclebare isolerende verzendverpakking van 100% papier. Dé koelverzendbox die duurzaam en doordacht is. De isolerende waarde van de Papercooler is uitvoerig getest en de resultaten zijn vooruitstrevend. Daarmee is deze 100% papieren isolatiebox met recht een doorbraak te noemen.

Nu nóg langer gekoeld dankzij onze nieuwste ontwikkeling die het mogelijk maakt om droogijs in de Papercooler vast te houden, zodat ook diepgevroren producten op temperatuur blijven. Ontdek welke variant van deze duurzame koelverpakking geschikt is voor jouw product.

Specificatieblad   Specificatieblad droogijs

Het beste advies

Standaard of custom-made, van implementatie tot levering.

Duurzaam

100% recyclebaar in de recyclestroom van papier.

Innovatief

Uniek papieren isolatiesysteem met gewafeld dun papier.

Flexibel in maatwerk

Assemblage volledig afgestemd op uw proces.

Onze oplossingen

"Kwaliteit en leverbetrouwbaarheid zijn de vereisten bij onze toeleveranciers, maar ik heb het idee dat dit ook voor BVP vanzelfsprekend is."

Martijn van de Waarsenburg - Koppert

BVP is uiterst flexibel gebleken om op basis van onze vereisten de meest optimale en betaalbare duurzame oplossing te bieden.

Martijn van de Waarsenburg - Koppert Biological Systems

Award winnende innovatie

In juni 2022 is BVP in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de Afvalfonds Verpakkingen Awards 2022. De Papercooler werd bekroond in de categorie ‘best recyclebare verpakking’. 

De jury over de Papercooler koelbox: “Deze innovatie maakt plastic (EPS) overbodig door geheel om te schakelen naar papier dat uitstekend gerecycled kan worden. Dit is radicaal omdenken van een compleet product. Ook is er goed nagedacht over transport omdat de cooler plat te vervoeren is.”
Het Afvalfonds zet zich in voor een circulaire verpakkingsketen. In deze keten van ontwerp, inzameling, sortering en recycling van verpakkingen vindt volop samenwerking en innovatie plaats.
Award winnende innovatie

Doe de scan

Laat je gegevens achter en ontdek of de Papercooler geschikt is voor jouw proces én hoe het gebruik van de Papercooler jouw milieu-impact kan verminderen.

* De Papercooler is geproduceerd onder licentie van Life Technologies Corporation, een onderdeel van Thermo Fisher Scientific Inc. Patenten: US 8,453,477 – US 9,139,319 – EP 2483158 – PCT/US2019/059539.

Thermo Fisher Scientific

Innovatief en duurzaam

De gepatenteerde* Papercooler is gemaakt van 100% papier en heeft dezelfde isolerende en beschermende eigenschappen als traditionele, minder milieuvriendelijke koelboxen. De golfkartonnen omdoos is aan de binnenzijde bekleed met een uniek uitneembaar kartonnen frame dat gevuld is met meerdere lagen gewafeld dun papier. Hiermee wordt een sterke isolerende luchtbarrière gecreëerd. Dit zorgt voor de juiste thermische en structurele bescherming. Na verzending is de verpakking volledig recyclebaar in de normale recyclingstromen van papier. Dit is een aanzienlijk voordeel ten opzichte van de traditionele koelboxen van minder goed recyclebaar materiaal.

Het beste advies voor uw koelproduct

De prestaties van de Papercooler zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan de omgevingstemperatuur, de hoeveelheid lucht in de doos, de transporttijd, het gebruik van koelelementen en de dikte van de isolatielagen. BVP heeft de beschikking over diverse (test)tools en parameters om te bepalen wat voor ieder product de meest doeltreffende aanpak is. Wij bieden het beste advies en begeleiding bij de implementatie of omschakeling in uw logistieke proces. Of het nu gaat om een standaard levering uit voorraad of om de ontwikkeling van een geheel custom-made product.

Papercooler-melkflessen

Flexibel in maatwerk

De Papercooler is modulair opgebouwd. Dit maak het mogelijk om per los onderdeel maatwerk te leveren en zo een eindproduct te assembleren dat geheel is afgestemd op uw product en logistieke proces. We bieden de mogelijkheid om de onderdelen los (plano) af te nemen, maar standaard bieden we de Papercooler geheel opgezet aan. De handling hiervoor wordt uitgevoerd door een sociale werkvoorziening, geheel in eigen beheer. Hierdoor kunnen we snel schakelen en zijn we flexibel in maatwerk. Aanvullend aan de Papercooler leveren wij ook dataloggers, gelpacks, papieren tape, papieren paklijstenveloppen en overige logistieke materialen en verpakkingen.

Papercooler-modulair-opgebouwd