Overzicht Nieuws

Milieuvriendelijke wikkelfolie – duurzame alternatieven

Maakt jouw bedrijf veelvuldig gebruik van machinewikkelfolie en ben je op zoek naar milieuvriendelijke wikkelfolie, dan raden we aan om ons vrijblijvend te laten onderzoeken of het gebruik van nanofolie mogelijk is.

Meer informatie over milieuvriendelijke wikkelfolie

Nanofolie heeft de volgende voordelen:

  • Vanwege de hogere prestaties van de nanofolie kun je terugvallen op dunnere folie die minimaal dezelfde , en vaak zelfs hogere, ladingzekerheid biedt.
  • Hoewel de prijs van nanofolie per kilo hoger is dan die van ‘normale’ wikkelfolie, ontstaat er door materiaalreductie onderaan de streep een financieel én ecologisch voordeel. Bovendien hebben we daar het belastingvoordeel voor de afdracht van verpakkingsbelasting nog niet bij opgeteld.

 

Klik hier voor meer informatie over nanofolie.

Duurzame alternatieven

In de categorie ‘duurzame alternatieven’ brengen wij een milieuvriendelijk(er) alternatief van een verpakkingsproduct onder de aandacht. Daarbij willen we opmerken dat het meest duurzame alternatief per product verschillend is. Zo is onder andere de toepassing en het benodigde aantal van belang om een goed advies op maat te kunnen geven. We hebben onder ‘duurzame alternatieven’ eerder deze producten onder de aandacht gebracht:

Een duurzaam alternatief voor de thermobox.

Een duurzaam alternatief voor opvulmateriaal.

Advies over duurzame alternatieven

Wil je advies over een duurzaam / milieuvriendelijk alternatief voor je verpakking of aanverwant product, dan adviseren onze verpakkingsspecialisten je graag! Zij zijn elke werkdag bereikbaar via 078 652 4060.