Overzicht Nieuws

Verpakkingen voor de food industrie

Een food verpakking moet voldoen aan een groot aantal wettelijke eisen en standaarden. Daarnaast heb je natuurlijk zelf ook nog wensen. Ons team verpakkingsspecialisten voor de food industrie kan je hierin adviseren. Je kunt bij ons terecht voor zowel maatwerk als voor een enorme diversiteit aan standaard voedselverpakkingen. In dit blog bespreken we een greep uit de mogelijkheden voor food verpakkingen en waarom onze klanten vinden dat wij de beste verpakkingen voor de food industrie leveren.

Verpakking warme maaltijden

Voor warme maaltijden zijn aluminium schalen nog altijd favoriet. Deze zijn dan ook uitermate geschikt als verpakking voor dit type maaltijden. Zo kun je bijvoorbeeld jouw warme pasta-maaltijd, een aardappelgratin, of warme hapjes serveren in een passende maaltijdverpakking. Vlees, vis, groenten, kip of complete maaltijden behouden hun smaak en kwaliteit, wanneer je ze verpakt in onze aluminium schalen. Ook het opwarmen van de maaltijd is mogelijk met deze verpakking voor warme maaltijden.

We hebben een ruim assortiment met verschillende soorten en maten voedselverpakkingen voor warme maaltijden, waardoor er zeker een food verpakking is die voldoet aan jouw specifieke wensen.

Verpakking warme maaltijden
Verpakking voor warme maaltijden

Verpakking diepvriesproducten

Voedselverpakkingen voor diepvriesproducten moeten voldoen aan speciale normen en eisen. Niet iedere food verpakking is immers geschikt voor lage temperaturen. Het verpakkingsmateriaal voor diepvriesproducten moet bijdragen aan het behoud van smaak, geur en kwaliteit en mag daarnaast geen kleur afgeven.

Onze collectie verpakkingen voor diepvriesproducten zijn van de juiste materialen om scheuren, of bederf te voorkomen. Voor de houdbaarheid van diepvriesproducten is het belangrijk dat de verpakking precies past. Je wilt immers zo min mogelijk lucht in de verpakking voor het behoud van kwaliteit en versheid van de verpakte producten. Ook de afdichting van de verpakking moet geschikt zijn voor lage temperaturen. BVP kan je adviseren over welke diepvriesverpakkingen het beste geschikt zijn voor jouw product(en).

Verpakking diepvriesproducten

Verpakking voor diepvriesproducten

Plastic verpakking voeding

Verpakkingsbedrijf BVP biedt een ruim assortiment met verpakkingen voor de food industrie. Naast de plastic bakjes en eerder genoemde producten voor het verpakken van warme en koude voedingsmiddelen, kun je bij ons ook terecht voor andere voedselverpakkingen. Denk aan gastro bakken, cups, sta-zakken en sleeves, maar ook cateringdozen, maaltijdschalen, emmers, bekers en meer.

Neem contact op met onze verpakkingsspecialisten via 078 652 4060. We kunnen je adviseren over welke voedselverpakkingen passend zijn en helpen je graag verder.

Plastic verpakking voeding

Plastic verpakking voor voeding

Eco verpakking voeding

Klanten vragen steeds vaker naar de mogelijkheden van duurzame verpakkingen, milieuvriendelijke verpakkingen, of eco verpakkingen voor voeding. Inmiddels hebben we veel ervaring op dit gebied en zijn we gespecialiseerd in dit type voedselverpakkingen. Duurzaam verpakken, of zo duurzaam mogelijk verpakken, is voor ons een vanzelfsprekendheid. Als familiebedrijf vinden we het belangrijk dat we zorgen voor de aarde, zodat we haar kunnen doorgeven aan onze kinderen.

 

Food verpakking bedrukken

Naast de diverse standaard voedselverpakkingen, kan je bij ons ook een eigen ontwerp laten maken voor een voedselverpakking. Bijvoorbeeld voor een verpakking in jouw eigen huisstijl. We denken graag mee voor de juiste uitstraling en we kunnen je adviseren over de verschillende mogelijkheden. Wil je meer weten over voedselverpakkingen met een eigen ontwerp, lees dan over food verpakking bedrukken in deze blog. Wij kunnen een ontwerp voor jouw verpakking maken en/of aanpassen.

Food verpakking bedrukken

Food verpakking bedrukken 

Vragen over verpakkingen voor de food industrie?

In deze blog heb je hopelijk een idee gekregen wat er zoal mogelijk is op het gebied van voedselverpakkingen. Voor vragen of advies op maat mag je altijd vrijblijvend contact opnemen met onze verpakkingsspecialisten via 078 652 4060.