Overzicht Nieuws

Milieuvriendelijk luchtkussenfolie – duurzame alternatieven

De PAPERbubble® is een milieuvriendelijke luchtkussenfolie te noemen omdat het voor 100% uit papier bestaat. Daarmee is het volledig recyclebaar. Dit product is recent op de markt gebracht (begin 2022) en daarom hét alternatief voor de conventionele luchtkussenfolie te noemen. De producent heeft niet alleen aan het milieuvriendelijke aspect gedacht, maar heeft ook ergonomie meegenomen in het ontwerpproces. Zo is de transportdoos om te bouwen tot een gebruiksvriendelijk middel om deze milieuvriendelijke luchtkussenfolie eenvoudig te gebruiken.

Meer informatie over milieuvriendelijk luchtkussenfolie

Enkele details: De PAPERbubble® is beschikbaar in één formaat (580mm x 380mm) wat nog één keer deelbaar is d.m.v. microperforatie. Bovendien is het leverbaar in twee kleuren: kraftkleurig en wit. In deze video vind je meer toelichting over dit product.

Paperbubble-bvp-verpakkingen

Klik hier voor meer informatie over de PAPERbubble®.

Duurzame alternatieven

In de categorie ‘duurzame alternatieven’ brengen wij een milieuvriendelijk(er) alternatief van een verpakkingsproduct onder de aandacht. Daarbij willen we opmerken dat het meest duurzame alternatief per product verschillend is. Zo is onder andere de toepassing en het benodigde aantal van belang om een goed advies op maat te kunnen geven. We hebben onder ‘duurzame alternatieven’ eerder deze producten onder de aandacht gebracht:

  1. Milieuvriendelijk wikkelfolie
  2. Milieuvriendelijke thermoboxen
  3. Milieuvriendelijk opvulmateriaal

Advies over duurzame alternatieven

Wil je advies over een duurzaam / milieuvriendelijk alternatief voor jouw verpakking of aanverwant product, dan adviseren onze verpakkingsspecialisten je graag! Zij zijn elke werkdag bereikbaar via 078 652 4060.