Overzicht Nieuws

Maak kennis met de mensen achter BVP
– Gerson Molenaar

Elke maand geven we het woord aan één van de BVP’ers. Soms omdat ze net bij ons werken, een andere keer omdat we graag laten zien wie er bij BVP voor u aan de slag gaat! Vandaag willen we u voorstellen aan Gerson Molenaar. Gerson is een van onze jongste medewerkers en is werkzaam op de Non Food-afdeling als medewerker verkoop en aankoop.

Waar ben je op een doordeweekse dag zoal mee bezig?

“In eerste instantie liep ik nog vooral mee met onze accountmanager Jochem op de Non Food-afdeling, ik was bezig met het bellen van onze relaties en het sturen van mails. De wereld van commercie en verkoop was voor mij nog onbekend! Maar het beviel eigenlijk zo goed dat ik tegenwoordig ook zelf mijn werkzaamheden regel. Ik maak offertes, regel inkoop en verkoop en ik voer verkoopgesprekken met onze relaties. Ik heb in het afgelopen jaar super veel geleerd en kan die kennis nu zelfstandig gebruiken en inzetten. Ik ben inmiddels verantwoordelijk voor het gehele proces met onze relaties. Van het eerste contact tot en met de uitlevering van de gewenste verpakkingen.”

Hoe ervaar je het werken bij BVP?

“BVP is een hechte familie. We zijn een gezellige club mensen die het leuk hebben met elkaar. Je hoeft niet veel moeite te doen om ertussen te passen, er is ruimte voor iedereen. Maar we doen ook keihard ons best om het beste resultaat voor onze klant te realiseren. Ik ben erg blij dat ik de kans heb gehad om mijzelf hier te ontwikkelen. Je kunt hier echt veel en snel leren. Ik ben een gezelschapsmens en dan zit je hier op je plek. We zijn hier met elkaar gefascineerd door verpakkingen. Je vraagt je misschien af hoe dat kan, want dat deed ik zelf eerst ook! Ik dacht, een verpakking is een doos met een stuk tape erover, maar het is zo veel meer en daar doen we hier ook echt ons best voor. Ook het contact dat ik heb met onze relaties is leuk, je kunt met elkaar lachen en goed je werk doen. Daar kom ik graag mijn bed voor uit.”

Wat is het leukste aan je werk?

“Ik had niet gedacht dat een verpakking zo veel meer kan zijn dan bijvoorbeeld alleen een stuk karton. Het is ook een product dat bescherming biedt, dat er mooi uit kan zien en dat zelfs het logistieke proces bij een bedrijf kan optimaliseren. Stel dat we hier een aanvraag krijgen voor vouwdozen. We hebben een speciale manier om die dozen te analyseren. We willen gewoon graag achter de kwaliteit staan van de producten die we onze relaties aanbieden of adviseren. Kan het product dat al gebruikt wordt bijvoorbeeld steviger of lichter? Weten we alles, maar dan ook echt alles, af van het product? Voor zulk soort analyses gaan we heel ver. Dan leggen we het karton bijvoorbeeld te weken in een bak water in de vensterbank. Dan halen we laag voor laag uit elkaar om erachter te komen hoe de structuur en opbouw is. Zo zie je maar dat ons werk echt niet oppervlakkig is, ik blijf mij elke dag weer verbazen over wat er allemaal mogelijk is met een verpakking!”

gerson-molenaar-2