Overzicht Nieuws

Hoe kan ik een verpakt product goed beschermen?

Wist je dat er in 2016 maar liefst 350 miljoen pakketten zijn verzonden door heel Nederland? Al die pakketten maken een andere reis mee. De een komt uit Amerika, de ander misschien wel gewoon uit de winkel bij jou in de stad. En al die pakketjes, bijna een miljoen per dag, maken heel wat mee voordat ze bij jou, of bij je klanten afgeleverd worden. Als één ding belangrijk is, is het wel dat de inhoud van het pakketje in dezelfde staat wordt aangeleverd als waarin het is verzonden. Hoe zorg je er nu voor dat een product zo goed mogelijk wordt beschermd tijdens zijn reis van A naar B? We zetten graag voor je op een rij wat er mogelijk is!

Luchtzakjes als opvulmateriaal

De eerste manier om je product te beschermen werkt door middel van het opvullen van een verpakking met een folie die gevuld wordt met lucht. Deze folie vormt zich tot een beschermde buffer. Het is een van de meest voorkomende opvulmaterialen in bijvoorbeeld de e-commerce. Maar voor ons is de toepassing van belang. Glas- of aardewerk is nu eenmaal kwetsbaarder dan die broek die je online besteld hebt. Er is voor iedere toepassing een passende variant beschikbaar. Ook antistatische folies, gerecyclede folies & biologisch afbreekbare folies behoren tot de mogelijkheden! We zijn benieuwd naar de reis die jouw pakketje aflegt!

Papier als opvulmateriaal

Papieren buffers die door systemen on demand voor je worden gedraaid zijn een goede manier om de inhoud van een pakket te beschermen. Deze buffers worden zo voorgevormd, dat met minder papier een hogere beschermende waarde behaald kan worden. Of je nu sieraden of zware gereedschappen verstuurt, er zijn legio mogelijkheden voor ieder inpakproces. Denk hierbij aan uiteenlopende en eventueel gerecyclede papierkwaliteiten.

foamopvul

De beste bescherming van uw product met foam

Wie bovengenoemde opties niet voldoende beschermend genoeg vindt, kan ook kijken naar het zogenaamde foam. Met onze foamsystemen kun je meer dan voldoende bescherming bieden aan een product. Tijdens het verpakken wordt het foam machinaal warm gemaakt, waardoor het precies aansluit op het product. Deze vorm van bescherming adviseren we vaak bij de zwaardere artikelen. We overleggen dan ook altijd met je of je kiest voor het warme foam dat zich vormt naar de inhoud van de verpakking, of een meer kostenefficiënte variant. We bespreken dit, omdat we het belangrijk vinden dat de verpakking een rendabel geheel vormt voor het verzenden van artikelen.

Bij BVP vinden we de bescherming van de inhoud net zo belangrijk als de transportverpakking zelf. Maar zoals we al hebben gezegd in dit blog, we vinden het eigenlijk nog belangrijker dat de bescherming zo rendabel mogelijk is. En dat zullen we je ook altijd zeggen. De bescherming van je product is een van de allerbelangrijkste onderwerpen waar wij graag voor je over nadenken. Hierbij brengen we diverse zaken aan het licht, zoals gebruikersgemak, unboxing experience, materiaalbesparing & kostenbesparing en maatschappelijk verantwoord ondernemen. We gaan graag met je in gesprek over jouw verpakkingsuitdaging. Ook een proefplaatsing behoort tot de mogelijkheden en is zo geregeld! Neem anders eens contact met ons op?