Overzicht Nieuws

Dat plakt! Tape voor alle toepassingen.

Ben je op zoek naar tape voor jouw bedrijf? Lees dan vooral verder. Voor zowel tape, als voor de bijpassende tapedispenser, ben je bij ons aan het juiste adres. We leveren ze van diverse materiaalsoorten en belijmingen, zoals PP Plus Acryl en PVC. Daarnaast bieden we ook de duurzame papieren variant. Hieronder vertellen we je meer informatie over de soorten tape en de toepassingen hiervan.  

Tape; wat is het en waar komt het vandaan?

De exacte definitie van tape is volgens www.encyclo.nl een strook plastic of textiel die aan één kant kleeft. De eerste vorm van tape was plakband. Plakband is ook de meeste bekendste vorm van tape en wordt het meest gebruikt in het dagelijks huishouden. Het is zwak maar wel makkelijk te gebruiken en wordt vooral gebruikt voor het plakken van papier, brieven en andere kleine en lichte voorwerpen.

Dit plakband werd uitgevonden in 1926 door een werknemer van de Minnesota Mining and Manufacturing Company uit de verenigde staten. Het eerste product van dit bedrijf was schuurpapier maar ze zijn dus uiteindelijk ook plakband gaan verkopen.

Het vervolg op plakband was het welbekende Ducttape! Bij deze tape is het niet bekend wie het heeft uitgevonden en wanneer precies. Het is ontstaan in de 2e wereldoorlog en het werd gebruikt door het leger. De naam ducttape kwam pas na de jaren 50 omdat het heel veel werd gebruikt in de bouw om luchtkanalen (air ducts). Vervolgens kreeg ducttape toen ook al snel de kenmerkende zilveren kleur.

Tegenwoordig is ducttape niet meer weg te denken en wordt het heel veel gebruikt voor verschillende noodreparaties. Na de komst van Ducttape en plakband zijn alle andere soorten tape ontwikkeld en nu is er voor elke situatie wel een perfect rolletje tape te vinden!

Wat voor soorten tape zijn er?

 • Polyester Tape:
  Deze tape is zeer dun maar heeft toch nog een zeer hoge sterkte. De tape is bijvoorbeeld goed te gebruiken in de grafische industrie, fotografie en metaal afwerking. De tape werkt dus het beste bij oppervlakken waar minimale verdikking is vereist.
 • Afplaktape / Schilder Tape:
  De naam zegt het al. afplaktape wordt gebruikt bij het afplakken van voorwerpen of muren voor bijvoorbeeld schilderwerk, sauzen of stucen. De tape is sterk maar wel beweeglijk. Hierdoor kan een rand strak afgeplakt.
 • Ducttape:
  Ducttape is waarschijnlijk wel de meest bekende tapesoort die er bestaat. De tape is zelfklevend en waterdicht en het is zeer sterk. Het is geschikt voor vrijwel elke noodreparatie. Toch is de tape makkelijk af te scheuren in de breedte waardoor het handig is voor kleine klusjes.
 • Aluminium Tape:
  Deze tape is hitte- en waterbestendig. Daarom wordt de tape gebruikt om daken, regenpijpen, en naden van isolatiemateriaal af te dichten. Doordat de tape tegen extreem lage en hoge temperaturen kan wordt het heel veel gebruikt in de bouwsector.
 • Foam Tape:
  Foam Tape wordt ook wel schuimtape genoemd. De tape is sterk en het wordt door de zachte kant vaak gebruikt bij breekbare producten zoals bijvoorbeeld spiegels, borden en andere panelen.
 • Glasvezel Tape
  Deze tape is een sterke, zelfklevende tape voor bijvoorbeeld het bedekken van scheuren in muren. De tape wordt eigenlijk uitsluitend gebruikt bij reparaties, het is een echte reparatietape.
 • Bouwtape 
  Bouwtape is een normale, sterke tape en komt in vele verschillende kleuren. Het wordt gebruikt om dingen af te zetten of om markeringen te maken op de vloer.

Er bestaan dus veel verschillende soorten tape. Zo kunt u bepalen welke soort tape voor uw situatie het meest geschikt is.

Kies de juiste tape voor elke situatie

Voor elke situatie kan er weer een andere soort tape worden gebruikt. Er zijn heel veel verschillende tapes zoals je hierboven ziet. De wereld van tape is namelijk heel divers. Een tape die je gebruikt in de vleesindustrie heeft weer andere specificaties dan een tape die je gebruikt in het wereldje van de bouw.

Of het nu om PVC, PP, papier, of een andere kwaliteit gaat, wij kennen de kenmerken zodat we u goed kunnen adviseren.

Tape bestellen

Wil je dat we meedenken over de juiste keuze tape of de mogelijkheden voor een bedrukte tape voor jouw organisatie? Neem dan gerust contact met ons op. Onze experts staan op werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur voor je  klaar.