Overzicht Nieuws

Regelgeving gerecycled plastic

Het Verenigd Koninkrijk heft vanaf april vorig jaar de zogenaamde Plastic Packaging Tax (PPT), een belasting op kunststof verpakkingen die minder dan 30% gerecycled plastic bevatten. De bedoeling is om zo bedrijven en fabrikanten te stimuleren om gerecyclede kunststoffen te gebruiken. Ook in de EU zijn dergelijke plannen in ontwikkeling. De Europese Unie voerde per 1 januari 2021 al een belasting in van €0,80 per kilo op het gewicht van plastic verpakkingsafval dat niet wordt gerecycled. Elke lidstaat betaalt deze plastic taks aan Europa. Nederland betaalt deze belasting uit eigen begroting.

Door deze ontwikkelingen komen er steeds meer alternatieve materialen op de markt die duurzaamheid bevorderen. Zo leveren wij handwikkelfolie die voor ca. 30% uit gerecycled materiaal bestaat. Voorbeelden van andere producten die bij palletiseren komen kijken en (deels) zijn opgebouwd uit gerecycled materiaal zijn:

·        Noppenfolie (100% recycled)
·        Topvellen (100% recycled)
·        ENO®Xtrem hand- en machinewikkelfolie (materiaalreductie)

Heb je vragen over regelgeving en wat dit betekent voor jouw bedrijfsvoering op het gebied van verpakkingsmaterialen? Of heb je interesse in bovenstaande opties? Wij denken met je mee en helpen je graag verder! Contact Jochem de Jong voor bovenstaande artikelen of bel naar onze backoffice via 078 652 4060.