Overzicht Nieuws

Papercooler. A sustainable way to be cooler.

BVP introduceert de Papercooler. Dit is een verpakkingsoplossing welke perfect is voor het verzenden van temperatuurgevoelige producten. Lees er hier meer over.

Wat is de Papercooler van BVP?

De Papercooler is een gepatenteerde duurzame isolerende verpakking welke voor 100% bestaat uit papier en geschikt is voor het verzenden van temperatuurgevoelige producten. De Papercooler is volledig recyclebaar en is een bewezen duurzaam alternatief voor de traditionele EPS (piepschuim / tempex) koelbox. Het wordt ook wel een ‘Paper cooler‘, ‘Paper cooler box‘ of ‘Paper cooler bag‘ genoemd.

Waaruit bestaat de Papercooler precies?

De golfkartonnen omdoos is aan de binnenzijde bekleed met een uniek uitneembaar kartonnen frame dat gevuld is met meerdere lagen gewafeld dun papier. Hiermee wordt een sterke isolerende luchtbarrière gecreëerd, die zorgt voor vergelijkbare thermische en structurele bescherming die een EPS box biedt.  Na verzending is de verpakking volledig recyclebaar in de normale recyclingstromen van papier en karton. Dit is een aanzienlijk voordeel ten opzichte van de EPS box, die moeilijker te recyclen is.

De papercooler:

  • is gemaakt van 100% uit papier;
  • is volledig recyclebaar en biologisch afbreekbaar;
  • elimineert moeilijk te recyclen EPS-afval;
  • is een volwaardig alternatief voor de EPS-thermobox;
  • biedt de beste prestaties t.o.v. papieren alternatieven;
  • biedt besparing aan kosten voor opslag en transport t.o.v. de EPS-box door plano aanlevering;
  • is beschikbaar in standaard formaten, maar ook uitermate geschikt voor maatwerk oplossingen.

Flinke stap voorwaarts in efficiëntie en duurzaamheid

BVP helpt bij het vinden van de beste thermische oplossing voor uw verzendingen, geheel afgestemd op uw product en supply chain. Met deze oplossing maken we een flinke stap voorwaarts in efficiëntie en duurzaam verpakken.

Meer informatie is te vinden op de productpagina. Je kunt ook contact met onze verpakkingsspecialist Eddo Bakker opnemen via 078 652 4060.