Overzicht Nieuws

Maak kennis met de mensen achter BVP
– Herman Moree

We geven graag het woord aan onze BVP’ers! Soms omdat ze net bij ons werken, een andere keer omdat we graag laten zien wie er bij BVP voor u aan de slag gaat. Lees hier alles over Herman Moree. Herman werkt sinds februari 2014 bij BVP als assistent logistiek teamleider.

Waar ben je op een doordeweekse dag zoal mee bezig?

“Met veel verschillende dingen. Ik verwerk de inkomende goederen in ons systeem, ik bekijk wat we kunnen opslaan en welke leveringscriteria aan de goederen vastzitten. Dit is belangrijk, want soms komt een pallet bij ons binnen en vertrekt het weer op dezelfde dag. Daarnaast willen we ook weten wat er verkocht is en wat er aan retourgoederen binnenkomt. We begrijpen goed dat onze relaties continu inzicht willen hebben in de opslag die wij voor ze beheren. Daarom zorgen we dat deze voorraad continu klopt in ons systeem. Naast deze werkzaamheden zorg ik ook voor de aansturing van de orderpickers en zorg ik dat er veilig gewerkt kan worden. Het is belangrijk dat we de klanten goed bedienen. Doordat ik vroeger orderpicker ben geweest ken ik het proces.”

Wat doe je naast je werk?

“Naast mijn werk volg ik de opleiding mbo logistiek teamleider. Erg leerzaam want de theorie sluit goed aan op de praktijk. Je denkt dat je al behoorlijke kennis hebt van het logistieke proces, maar met zo’n opleiding wordt dat nog beter. Ik vind het echt leuk om te leren. Het vraagt om discipline, maar ik heb het er graag voor over. En naast mijn opleiding ben ik groot liefhebber van vissen, lezen, koken en sporten. En ik teken graag!”

herman-2

Hoe ervaar je het werken bij BVP?

“We zijn hard gegroeid. Toen ik hier binnenkwam waren we een stuk kleiner. Met die groei is ook een stuk professionalisering in gang gezet en dat kun je goed merken.” Zo zijn de processen intern geherstructureerd en verbeterd. Hierdoor is nog duidelijker voor de medewerkers welke verantwoordelijkheden bij wie liggen. “We weten nu nog beter van elkaar wat je doet, wat ons helpt in de beste dienstverlening naar onze relaties toe. De professionalisering kun je ook merken in ons pand, we hebben ons magazijn uitgebreid en kunnen nog meer voorraad kwijt. We focussen ons nu op omloopsnelheid, dat willen we gewoon erg goed geregeld hebben voor onze relaties.”

Wat is het leukste aan je werk?

“De diversiteit en de manier waarop we hier met elkaar omgaan. Elke dag is hier anders, de nieuwe dingen die op mijn pad komen los ik met mijn collega’s op. Ik vind het ook leuk dat ik moet blijven nadenken, vandaag zijn we bezig met de vraag van een afnemer, morgen ben ik juist bezig met de optimalisatie van onze expeditie. Soms is de stroom van inkomende goederen hoog, dan moet er hard gewerkt worden en schakelen we snel tussen producten die binnenkomen en weer weggaan. En met elkaar krijgen we dat altijd wel voor elkaar. We werken er samen hard aan en hebben ook samen plezier. Ik vind het leuk dat mijn collega’s oprecht geïnteresseerd zijn. Er wordt hier echt doorgevraagd en dat zie je niet overal.”