Overzicht Nieuws

Écht goed verpakken met folie van ENO®Xtrem

Hoe vaak kijkt u naar het verpakkingsproces van uw productlijn? Zijn alle onderdelen even efficiënt ingericht? Bij BVP zien we het vaker dat het proces bij een klant op diverse manieren efficiënter kan worden ingericht. Met name om meer rendement te halen. Deze efficiency-slag kan op uiteenlopende onderdelen worden behaald, bijvoorbeeld met wikkelfolies. Bij BVP weten we dat goed verpakken hèt verschil kan maken in een productie en verpakkingslijn waar efficiency hoog in het vaandel staat. En daarom vertellen we graag over onze samenwerking met ENO®films, één van onze partners op het gebied van folies.

De beste folie rondom pallets

BVP houdt ervan om verpakken en verpakkingen zó goed te bestuderen, dat we echt alle ins en outs kennen. We willen onze relaties graag een product op maat bieden waarvan we zeker weten dat het goed is. Goed in ontwerp, maar ook goed in functie. Om zo’n product te kunnen bieden zijn we de samenwerking met ENO®films aangegaan. We kunnen nu een folie bieden waarvan we durven te zeggen: dit levert echt wat op. En dat lichten we even toe.

De voordelen van ENO®Xtrem

Met ENO®Xtrem hebben we een revolutionaire folie toegevoegd aan ons assortiment. De folie combineert de eigenschappen van een blown folie en castfolie tot in perfectie. Het is doorlopend folie op rol, variërend in dikte tussen de 7 en 14 µm. Daar komt bij dat de folie een extreem hoge puntweerstand heeft. Steekt er iets uit een pallet, blijft de folie hier strak omheen zitten. En als iets goed is, dan zijn daar vaak uitgebreide testen aan vooraf gegaan. Dat is ook bij deze folie het geval. Resultaten wijzen op een hogere palletstabiliteit, wat het transport veiliger maakt en daar houden we van bij BVP. Daarnaast levert deze folie een verbruiksbesparing tot wel zestig procent. En ook dat is nu precies zo’n statistiek waar we bij BVP erg blij van worden. Zo bieden we een oplossing die verder gaat dan alleen een nieuw product.

Ergonomisch en milieuvriendelijk wikkelfolie

Naast een betere palletstabiliteit en hogere verbruiksbesparing biedt ENO®Xtrem ook ergonomische en milieuvriendelijke voordelen. De folie is ongeveer twee keer zo dun als normale folies, waardoor dus ook twee keer zoveel meter op de rol zit. Daarnaast hebben logistiek medewerkers minder fysiek werk te verrichten; de folie zit snel op de maximale voorrek zonder dat er aan getrokken hoeft te worden. Ook op het gebied van milieuvriendelijkheid wordt meer efficiency behaald. Er is bijvoorbeeld minder folie nodig om een verhoogde palletstabiliteit te realiseren. Hierdoor gaat het verbruik van folie omlaag in uw bedrijf! In onderstaand plaatje is te zien hoe de ENO®Xtrem indrukwekkende technische specificaties heeft ten opzichte van andere conventionele folies.

BVPBLOG

Bij BVP denken we graag mee in elke fase van het verpakkingsproces. Dit doen we, omdat we vinden dat we daar goed in zijn en omdat we daar veel ervaring in hebben. We gaan graag het gesprek aan over een verpakkingsuitdaging of uw proces. Neem anders eens contact met ons op!

En neem ook eens een kijkje op onze LinkedIn-pagina waar we het laatste BVP nieuws met u delen.