De klant: groothandelaar in de farmaceutische industrie
De vraag: een omsnoeringsbandmachine

Eén van onze klanten, actief in de farmaceutische industrie, verwacht te groeien. En flink ook! Deze groei heeft, niet in de laatste plaats, invloed op de logistieke processen. Nadat de klant intern een inventarisatie naar efficiëntere bedrijfsprocessen had gedaan, werd de vraag naar een omsnoeringsbandmachine bij ons neergelegd. Voor iedereen die daarbij geen machine voor ogen ziet: deze machine legt een plastic strip om een verpakking – in hun geval een kunststof box voorzien van deksel. Zo wordt de inhoud beschermd tijdens transport. Dozen kun je tot een bepaald gewicht dichtplakken met tape, maar kunststof boxen vragen om andere maatregelen om ze af te sluiten. Bijvoorbeeld een pp-band, aangebracht door een automatische omsnoeringsmachine.

Inventarisatie bedrijfsproces

Samen met onze partner in verpakkingsmachines en inpaklijnen, hebben we de huidige situatie op locatie in kaart gebracht. Hoe verloopt het verpakkingsproces? Hoe zwaar wegen de boxen? Waar komt de machine te staan en hoeveel (extra) ruimte is daar? Liggen er de komende jaren (logistieke) veranderingen in het verschiet? Tijdens onze inventarisatie achterhalen we de uiteenlopende wensen en eisen, waardoor we een concreet voorstel kunnen doen.

Meer doen dan gevraagd

We proberen altijd de klant net een stukje verder te ontzorgen dan gevraagd. Net een beetje meer te geven of te doen. Vaak kunnen we dat ook. Zo hebben we hier ook meegedacht in het reduceren van het afval en daarvoor een voorstel gedaan. Daar had de klant niet om gevraagd, maar tijdens onze inventarisatie bij het bedrijf zagen we daarvoor een mogelijkheid. Juist omdat wij niet dagelijks in het productieproces van de klant zitten, kunnen we er met een frisse blik naar kijken.

We proberen altijd net een beetje meer te doen dan gevraagd. De klant net een stukje verder te ontzorgen.

Precies wat de klant zocht

Na ons onderzoek hebben we nagedacht over een type machine en daarvoor een offerte gemaakt. Inclusief een stuk extra rollenbaan zodat de kunststof boxen naar de machine kunnen worden geleid. De voorgestelde machine was precies wat de klant zocht!

Opgeleverd

Begin juni hebben we de omsnoeringsbandmachine op locatie geïnstalleerd. Dit was naar volle tevredenheid van de klant, die o.a. verrast was door de snelheid van de installatie. ‘s Middags kon de machine al in gebruik genomen worden voor productie! Als klap op de vuurpijl kregen we een nieuwe opdracht mee naar huis. Klant blij, wij blij.

Meer lezen over wat wij voor jou kunnen betekenen? Lees hier de case over de doos zonder deksel.