De klant: Producent van koelverse deegwaren

De vraag: Een stapelbare srp-verpakking zonder deksel die bestaat uit één deel

Een beetje uitdaging, daar houden we wel van.

Vanuit retailers groeit de vraag naar shelf ready packaging (srp). De srp-verpakking die tot nu toe gebruikt werd voor dit product, bestond uit twee delen: de doos mét een los deksel bovenop. Dit om het stapelen mogelijk te maken. Het deksel werd er door vakkenvullers uitgehaald en dan weggegooid. Niet erg milieubewust en extra handelingen (=tijd). Dat kan anders, zo dacht de klant.

Succesvolle samenwerking opzoeken

Een oplossing verzinnen voor deze case was niet makkelijk. De doos moest stapelbaar zijn, maar ook bijzonder representatief. De verpakking zelf is namelijk ook onderdeel van het verkoopproces. Daarnaast moest de doos uit één deel bestaan en vanaf de pallet zonder extra handelingen direct in het schap kunnen worden gezet. Verder moesten de producten in de doos liggend vervoerd worden en vervolgens in de winkel staand gepresenteerd worden. Samen met een partner hebben we deze uitdaging met beide handen aangenomen. Een beetje uitdaging; daar houden de BVP’ers wel van!

Beginnen bij het productieproces

Voor het bedenken van de oplossing zijn we naar de leverancier van het product gegaan en keken we bij de productiemachines. Daar ontstond het idee voor de manier waarop de doos vormgegeven is. Door de nokjes aan de bovenkant en de gaten in de onderkant zijn de dozen goed stapelbaar. Vervolgens moesten we een oplossing verzinnen voor het probleem dat de doos in de winkel gekanteld wordt om het product staand te presenteren. De kanteling zorgde er echter voor dat de producten uit de doos vielen. Daarom hebben we uiteindelijk een extra decolleté aan de doos toegevoegd om dat te voorkomen.

De oplossing

De hele doos bestaat nu uit één stuk karton. Stapelbaar, kantelbaar én representatief. Missie geslaagd dus! De doos zonder deksel, zoals we deze verpakking intern noemen, heeft in supermarkten in diverse landen gelegen. Trots zijn we dus zeker op deze unieke verpakking!

Meer lezen over wat wij voor jou kunnen betekenen? Lees hier de case over verpakkingen voor verse maaltijden.