De klant: Edwin Herwijnen, Batenburg
De vraag: We zoeken een nieuwe verpakkingsleverancier

Ze zijn echt goed en daarnaast is het gewoon een fijne partij om mee te werken.

Edwin Herwijnen was als inkoper bij Batenburg Energietechniek verantwoordelijk voor het traject om een nieuwe verpakkingsleverancier te vinden voor één van de divisies van Batenburg Techniek. Er vallen bij Batenburg onder de divisie Industriële Componenten vier bedrijven met een eigen vestiging. Omdat elke vestiging zijn eigen verpakkingsleverancier had, ontstond de vraag of dat teruggebracht kon worden tot één leverancier en uniformiteit à la bol.com.

Nummer 1

“BVP was één van de externe partijen die onze aanvraag ontving. Al in de voorselectie kwam BVP op nummer 1. Alles klopte gewoon. Het vervolgtraject was uitgebreid: met alle betrokkenen kennismaken, de vestigingen bezoeken en veel vragen beantwoorden. Een ander punt was duurzaamheid. Uiteindelijk is eind 2017 het contract met BVP ondertekend. We zijn er supercontent mee.”

Verpakkingen verduurzamen

“BVP is een groep jonge, dynamische mensen. Inmiddels is onze verpakkingslijn geüniformeerd en gebruiken we standaard FSC-gecertificeerd karton. Ook op andere vlakken denken ze mee. Zo hebben ze ons geadviseerd om een ander type tape te gebruiken dat milieuvriendelijker is en om gebruik te maken van de Papillon verpakkingsmachine. Daarmee zetten we de volgende stap in het verduurzamen van onze verpakkingen. Bovendien scheelt dat arbeidstijd. Ze zijn echt goed en daarnaast is het gewoon een fijne partij om mee te werken. Ze zijn transparant, we zullen elkaar niet belazeren. Het voelt als een partner, ook al werken we nog maar kort samen.”

Meer lezen over wat wij voor jou kunnen betekenen? Lees hier de case over de kartonnen draagkoffer.