Overzicht Nieuws

BVP wint Award met Papercooler

Vandaag is BVP in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de Afvalfonds Verpakkingen Awards 2022. Onze Papercooler werd bekroond in de categorie ‘best recyclebare verpakking’. 
Het Afvalfonds zet zich in voor een circulaire verpakkingsketen. In deze keten van ontwerp, inzameling, sortering en recycling van verpakkingen vindt volop samenwerking en innovatie plaats. Om deze initiatieven te stimuleren en de organisaties erachter in het zonnetje te zetten, organiseerde het Afvalfonds samen met haar uitvoeringsorganisaties Nederland Schoon, Nedvang b.v. en het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) de Afvalfonds Verpakkingen Awards 2022.
De jury over de Papercooler koelbox: “Deze innovatie maakt plastic (EPS) overbodig door geheel om te schakelen naar papier dat uitstekend gerecycled kan worden. Dit is radicaal omdenken van een compleet product. Ook is er goed nagedacht over transport omdat de cooler plat te vervoeren is.”
We zijn ontzettend trots op deze prijs. Een enorme waardering voor de effort die we, samen met onze partner Thermo Fisher Scientific, de afgelopen jaren in ons Papercooler project hebben gestoken.
golfkarton, isolerende verzendverpakking, papercooler

De Papercooler is één van onze duurzame verpakkingsoplossingen. Het is een volwaardig alternatief voor de EPS koelbox. De papieren koelbox is verwerkbaar in de reguliere afvalstroom van papier en goed recyclebaar. Daarnaast is hij beschermend, herbruikbaar en makkelijk transporteerbaar en vervoerbaar.