Overzicht Nieuws

60 jaar BVP werknemersspecial – Aart van Pel

Aart is de middelste van 5 jongens. Niet vanzelfsprekend dus dat híj de zoon zou zijn die in zijn vaders voetsporen zou treden. Toch is dat binnen het gezin wel altijd duidelijk geweest. Van kind af aan, ging hij, net als zijn neef Leen, vaak mee naar ‘de zaak’ om daar te spelen en later ook te helpen. Kort nadat Leen echt voor BVP aan de slag ging, kwam ook Aart in 1990 officieel werken in het bedrijf van hun vaders. Aart blikt met ons terug:

Het liefst ben ik op de werkvloer

“Mijn vader heeft zich vrij snel teruggetrokken nadat ik er kwam werken. Zo konden wij met ons drieën aan de slag. Kort daarop werd ons groepje van drie uitgebreid naar vier met de komst van Mark van den Dool, een man met ervaring in de markt. Je begrijpt dat je veel meer verschillende werkzaamheden deed als je met zo’n klein team bent. De taken zijn wel altijd duidelijk verdeeld geweest zodat je ook wist waar je een ander op kon aanspreken. Leen en zijn vader waren verantwoordelijk voor de sales en ik voor de logistiek. Net als mijn vader. Ik ben gewoon graag op de werkvloer. Daar gebeurt het, daar is de meeste winst te behalen wat mij betreft. Winst in netheid van werken, in efficiency.”

Elk jaar gegroeid

“Weet je wat bijzonder is? We zijn elk jaar gegroeid. We kochten dan een groter pand, wat zich in de loop van de tijd vulde. Vaak was er dan een fase dat we tijdelijk buiten de deur nog extra vierkante meters huurden voor opslag, bijvoorbeeld bij een klant. Maar als dat ook standaard allemaal gebruikt wordt, dan moet je natuurlijk een andere oplossing verzinnen. Logisch toch? Dus gingen we maar weer op zoek naar een ander, groter pand. Dat cirkeltje herhaalt zich eigenlijk steeds door de jaren heen. Onze huidige locatie, waar we sinds 2009 zitten, is al een keer in vierkante meters verdubbeld in 2018 doordat we er een groot stuk achter aangebouwd hebben. Toen dachten we: Nu moeten we wel erg ons best doen om dit vol te krijgen. Maar eigenlijk is dat ondertussen weer vol…”

Verantwoordelijkheden loslaten

“Toen we in 1996 in een nieuw pand in Capelle trokken, werden de eerste werknemers aan ons team toegevoegd. Johan bijvoorbeeld, en Pleun Pieter, Anton en Reijer. Dat zijn mannen die tot op de dag van vandaag nog steeds een waardevolle bijdrage leveren aan BVP. In 2012 nam Pleun Pieter de aandelen van Leen over en werden we compagnons. Met de groei van het bedrijf kwam er voor mij steeds meer administratief werk bij en daar houd ik helemaal niet van. Zoals ik al zei: ik ben graag op de werkvloer. Peter is daarom bij ons komen werken om veel van mijn administratieve, leidinggevende werkzaamheden over te nemen. Dat voelt achteraf goed. Zo kan ik weer doen waar ik me goed bij voel. Ik wil graag weten wat er allemaal gebeurd en ben helemaal met BVP verweven, maar nu kan ik om 5 uur ook lekker de deur achter me dicht doen. Ik ben super trots op BVP. Op hoe we met onze mensen omgaan, hoe we gegroeid zijn en wat we doen.”

Ook Leen van Bochove deelt zijn kant van het verhaal in de 60 jaar BVP werknemersspecial. Lees het hier.