Overzicht Nieuws

60 jaar BVP – Een interview met de huidige algemeen directeur

Pleun Pieter, de huidige eigenaar van BVP, is iemand die van nature graag vooruit kijkt, toekomstplannen maakt. Maar hij beseft ook dat het hierbij goed is om niet te vergeten waar we als bedrijf vandaan komen. “Alle 60 jaren van ons bestaan hebben ons gevormd tot wie we als BVP nu zijn. Ik neem graag de lessen uit het verleden mee om me te focussen op de toekomst.” Een jubileum zoals dit is een mooie aanleiding om weer even terug te blikken. Een terugblik op het moment dat hij bij BVP kwam werken en een kijk op zijn stempel op de huidige bedrijfsvoering.

Pleun Pieter Goudriaan startte in 2002 als vertegenwoordiger bij het toenmalige ‘Van Bochove en Van Pel’ en vertelt vanaf dat moment het vervolg van 60 jaar BVP. Zijn verhaal begint hij door te vertellen hoe hij bij BVP terecht is gekomen: “Mijn schoonvader wees mij op de vacature voor vertegenwoordiger in een landelijke krant. Ik weet nog dat de vacature mij niet was opgevallen, maar dat ik wel direct geïnteresseerd was toen mijn schoonvader mij erop wees. Daar ben ik hem nog steeds dankbaar voor! De functie sprak mij aan omdat BVP redelijk dichtbij mijn woonplaats was gevestigd en omdat het een klein bedrijf in ontwikkeling was. Toen ik belde in reactie op de vacature, werd ik direct uitgenodigd voor een gesprek en al snel daarna werkte ik bij Van Bochove en Van Pel. Dat is nog steeds kenmerkend voor ons. Snel schakelen, korte klappen.”

Grondig dingen aanpakken

In de jaren die volgden, groeiden de verantwoordelijkheden van Pleun Pieter. “Deels door inzet en een goed resultaat. Maar ook door de vrijheid die ik kreeg om mezelf te ontwikkelen. De taken en verantwoordelijkheden waren duidelijk verdeeld. Omdat dat toen nog kon, hadden we structureel een vergadering met het hele bedrijf. Had je een goed idee, dan stelde je dat voor tijdens die vergadering. En kon de meerderheid zich hierin vinden, dan kon je ermee aan de slag. Soms was dat wel even schrikken. Leuk, zo’n idee, maar voor je het wist had je opeens meer taken op je bord. Zo groeiden mijn verantwoordelijkheden door de jaren heen. Deze groei paste destijds ook goed bij mijn strategie om eerst kennis op de doen van alle processen van het bedrijf, hierin persoonlijk te groeien en verantwoordelijkheid over te nemen.”

BVP is geen doel maar een middel

Iedereen die bij BVP werkt of nauw met hen samenwerkt, weet dat de BVP’ers een trouw en hecht team vormen. Ze zijn gedreven in het opdoen van vak- en productkennis om hun klanten daarmee te helpen. Er is oog voor de ander, je mag zijn wie je bent. Dat is geen nobel streven, maar dat zit echt in het DNA van de mensen die bij BVP werken. En daar wordt dus ook tijd en aandacht aan besteed. Pleun Pieter: “Ik geloof echt dat we op kleine schaal mensen kunnen helpen en dat ook echt doen. Iemand zei eens tegen mij: ‘Ik wil bij jullie werken! Jullie zijn echt anders dan andere spelers in de markt. Jullie denken mee en er is oog voor de verschillen tussen personen, zonder dat je hen het daarmee moeilijk maakt.’ Nou, dat is toch wel mooi als dat gezegd wordt. Natuurlijk is ‘de handel’ belangrijk en werken we daar elke dag hard voor. Maar de manier waarop is veel belangrijker, dat is waarde die blijft. Dat heeft altijd in het DNA van BVP gezeten en daar blijven we ook voor gaan. Ook de komende jaren.”

De toekomst van BVP

Als je aan Pleun Pieter vraagt wat de plannen van BVP zijn, steekt hij direct enthousiast van wal: “BVP moet echt een parel binnen verpakkingsland zijn en een voorbeeld voor de mkb van Nederland. We hoeven echt niet de grootste te zijn, maar we moeten wel het meest glanzen. We willen uitblinken door middel van onze kennis, betrouwbaarheid, eerlijkheid en transparantie. Voortdurend professionaliseren we, zodat we organisatorisch als een geoliede machine lopen. Onze focus is en blijft op automatiseren en pro-actief zijn. Groei is een goede stimulans voor alle BVP’ers, maar echt niet het primaire doel. We moeten gewoon altijd bezig zijn met de beste verpakkingsoplossing voor onze klanten!”

 

Benieuwd naar de oprichter van BVP? Lees het interview met ‘Ome Joop’.