Introductie

Van Gelder Groente & Fruit is een oer-Hollandse AGF-leverancier. Naast groenten, aardappelen en andere (vers)producten, levert Van Gelder ook fruit. Eén van de producten die men binnen het fruitassortiment voert, is het zakje van Kleintje Vers. Dit is een zakje vers gesneden fruit dat verkrijgbaar is bij benzinestations en in kantines door heel Nederland. De verpakking waarin de zakjes vers gesneden fruit werden vervoerd was toe aan een nieuwe inrichting. Daarbij rees de vraag of er een verpakking ontworpen kon worden die geschikt is voor transport én presentatie.

Ideevorming

BVP is aan de slag gegaan met de verpakking voor Kleintje Vers. Voor een verzendverpakking zijn, vergeleken met een displayverpakking, nu eenmaal andere specificaties vereist. Hierin lag dus de uitdaging voor ons team! Het idee dat uiteindelijk tot stand is gekomen, is een doos die geschikt is voor transport en nadien met een aantal simpele vouwbewegingen omgetoverd wordt tot een smaakvolle displayverpakking

Prototyping

Er is een prototype gemaakt om de inpakafdeling kennis te laten maken met de nieuwe verwerking en het design. Ook werd er getest of de kwaliteit van de doos geschikt is voor transport én of de presentatiewaarde aan de verwachtingen voldeed. Op basis van het prototype is een uiteindelijk product ontwikkeld.

Uitvoering

In de designfase van de transport- & displayverpakking is rekening gehouden met een smaakvol design. De verschillende flappen van de doos, die het product beschermen tijdens transport, kunnen in de winkel worden omgevouwen. Dankzij de kleur van die flappen oogt de doos nu niet meer als transportverpakking, maar ziet het geheel er juist smakelijk uit. De aanvullende stansing bovenaan de klep die uitsteekt, maakt van de display een nog opvallender geheel.

Resultaat

Het eindresultaat voldoet volledig aan de vraag die Van Gelder bij ons had neergelegd. De  leveringen van deze verpakkingen vordert gestaag. BVP verzorgt ook de voorraadhouding, waardoor we snel kunnen leveren en de continuïteit van het gehele productieproces gewaarborgd is.