Overzicht Nieuws

Maak kennis met barcode scanning door Peter

In de serie, maak kennis met de mensen achter BVP, stellen we je voor aan onze medewerkers via een product of dienst wat symbool staat voor hen én voor BVP. Voor Peter is dit barcode scanning.

Peter is in zijn rol als Teamleider Logistiek, verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in ons magazijn. Beter gezegd, Peter is met zijn team verantwoordelijk dat onze producten zo snel en goed mogelijk worden geleverd. In het voorjaar van 2018 is hij bij ons komen werken en nu al, najaar 2019, is zijn aanwezigheid positief merkbaar op het gebied van efficiency en kwaliteit van onze leveringen.

Kwaliteit belangrijk

“Je kunt op elk moment ons magazijn binnenlopen. Het is altijd op orde, netjes en opgeruimd. Dat vind ik prettig werken voor de mannen. Zo houd je goed overzicht waar alles staat en wordt de beschikbare ruimte optimaal benut. Ook hebben we ons pickmagazijn opnieuw ingedeeld. Nu zijn de meest-verkochte producten heel gemakkelijk bereikbaar en staan minder verkochte producten verder of hoger. Bij kwaliteit hoort ook betrouwbaarheid. Door middel van het recent (d.d. voorjaar 2019) geïmplementeerde barcode scanning systeem, is onze foutmarge richting klanten nihil. Het heeft er ook voor gezorgd dat er intern meer rust is gekomen. Zowel op kantoor als bij ons in het magazijn weet je realtime de status van een bestelling. Dat werkt erg goed. Door barcode scanning zijn we dus nog efficiënter gaan werken, waardoor we met minder mensen meer werk kunnen verzetten. Dat is natuurlijk ook een mooie bijkomstigheid.”

Order geplaatst bij BVP en dan?

“De uitlevering van elke order die geplaatst wordt, loopt via mij. Ik zorg er dan voor dat de levering daarvan zo snel en goed mogelijk geregeld wordt. Daarbij maak ik een weloverwogen beslissing om het vervoer uit te besteden of via ons eigen transport te laten plaatsvinden. Daarbij spelen de volgende overwegingen een rol: kosten, snelheid van handelen en eventuele specifieke (leverings) wensen van onze klanten.”

Met elkaar voor de klant gaan

“Ik heb door de jaren heen bij best een aantal werkgevers gewerkt, maar nergens was de interne betrokkenheid zo hoog als hier. Heel bijzonder. Er wordt hard gewerkt met ruimte voor een grap op z’n tijd. Dat vind ik prettig werken.”

Nieuwsgierig naar andere BVP’ers? Lees hier het verhaal van Stefan, medewerker Logistiek. https://www.bvp.nl/maak-kennis-mensen-bvp-stefan-vliet/